Food Hall w Elektrowni Powiśle, nowym centrum handlowym powstałym w budynku dawnej elektrowni w Warszawie, ma do zaoferowania szeroką ofertę gastronomiczną. Otwarcie miało miejsce 20 maja, więc można już nie tylko raczyć się kuchnią z różnych zakątków świata (w Food Hallu znajdziemy aż 17 konceptów kulinarnych!), ale i podziwiać specjalnie zaprojektowaną przestrzeń.
Architekci z pracowni vsf-creative byli odpowiedzialni nie tylko za dopracowanie plan komercyjnego, projektu mebli i wnętrz, ale również za funkcjonalność, wygląd i styl Food Hallu. Główną inspirację stanowiła tu bogata architektura i historia samej elektrowni. Projektanci zdecydowali się na użycie surowych materiałów charakterystycznych dla postindustrialnego stylu — stal, postarzane drewno, cynk, ceramika. Posłużyły one za tło dla uratowanych z oryginalnych budynków artefaktów i dla nowych elementów. Architektom zależało na oddaniu ducha tego miejsca. Pomogło w tym również odpowiednie ustawienie światła, dopasowane do wnętrz tak, by dopełniało ich nastrój.
W Food Hallu znajdziemy 17 konceptów kulinarnych serwujących kuchnię z wielu zakątków świata, 3 bary oraz 12 restauracji z pełną obsługą kelnerską.