Spersonalizowany blat kuchenny z litego drewna – trwały i ponadczasowy
PANMARWOOD największy w Europie producent płyty klejonej z litego twardego drewna. Do produkcji płyt firma wykorzystuje najwyższej jakości drewno dębowe, bukowe i orzechowe. Drewniane blaty Panmar wykonane są z litych lameli drewnianych, łączonym złączem typu „mikroczep”. Dzięki temu produkt jest niepowtarzalny, zgodny z najnowszymi, światowymi trendami w wykańczaniu wnętrz. Produkt idealnie pasuje do mebli nowoczesnych i klasycznych.
Naturalne blaty drewniane Panmar wprowadzają ciepło i przytulność do wnętrza
© PANMAR
Blat z litego drewna – surowy, do samodzielnego wykończenia/impregnacji
Jako producent płyty klejonej z twardego litego drewna, firma oferuje płytę klejoną do samodzielnego wykończenia/impregnacji. Jednym z zalecanych sposobów zabezpieczenia powierzchni płyty jest użycie naturalnego oleju lub olejowosku do drewna. Zabezpieczenie to tworzy barierę hydrofobową, zapobiegająca wnikaniu wody i brudu w drewno. Powierzchnia drewniana wymaga systematycznej pielęgnacji i regularnego uzupełniania olejów – raz na 3 miesiące.
Blaty dębowe zapewniają szeroki wachlarz możliwości aranżacyjnych
© PANMAR
Blat kuchenny z litego drewna z krawędziami zabezpieczonymi
olejem utwardzonym w technologii UV
Jako jedyny producent na rynku, firma oferuje spersonalizowany blat kuchenny z litego drewna, który wyróżnia się surowcem (materiałem), z którego został wykonamy oraz zastosowaniu w procesie produkcji, technologii zabezpieczającej powierzchnię i krawędzie, typu PANMARWOOD PROTECTION.
Naturalne bogactwo drewna
© PANMAR
Technologiczne zabezpieczenie krawędzi i otworów blatu kuchennego z litego drewna to innowacyjne rozwiązanie, wyróżniające się następującymi cechami:
- dostosowanie produktów do potrzeb Klienta – możliwość zdalnego projektowania i zamawiania blatów kuchennych z wykorzystaniem aplikacji mobilnej;
- nowy, gotowy produkt nie wymaga przeprowadzenia dodatkowych zabiegów wykończeniowych;
- kilkukrotnie trwalszym efektem wykończenia od krawędzi tradycyjnie olejowanych, bez konieczności kilkudniowego procesu olejowania, poprzez kilkuetapowy, maszynowy proces impregnacji i stabilizacji krawędzi blatu kuchennego;
- wydłużenie cyklu życia produktów – technologia zabezpieczenia krawędzi (wycięć) produktem utwardzonym UV, wpłynie na mniejsze prawdopodobieństwo przedostania się wody/pary wodnej w trakcie eksploatacji;
- produkt cechuje się lepszą wytrzymałością na uszkodzenia mechaniczne oraz ograniczoną higroskopijnością;
- łatwość eksploatacji – zabezpieczenie krawędzi produktem UV będzie wymagało od klienta mniej pracy, czas wykonania re-olejowania ulegnie skróceniu.
© PANMAR
Więcej informacji na stronie firmy PANMAR Czekańska Szmyd Spółka Jawna w portalu A&B.