Lato to czas tworzenia przetworów. Słoje, słoiki, słoiczki – gdzie je wszystkie pomieścić i zapewnić sobie wygodny dostęp do własnoręcznych smakołyków? Podpowiadamy!
Łatwy wgląd w Twoje zapasy i możliwość szybkiego odczytania etykiet na słoikach umożliwi zastosowanie specjalnych systemów do przechowywania w kuchni. Rozwiązanie to pozwoli przechowywać wszystkie produkty niewymagające chłodzenia w sposób przypominający organizację jedzenia w lodówce. Przykładowo, pakowne cargo otwiera się jak lodówka i zawiera półki zarówno wewnątrz szafki, jak i na jej drzwiach. Półki wewnętrzne schowane w szafce przesuwają się dodatkowo do przodu podczas otwierania, żeby ułatwić dostęp do wszystkiego, co zostało schowane głębiej.
Specjalne systemy pozwolą Ci zorganizować przechowywanie przetworów
© Peka
Dzięki systemowi zapewniającemu widok z dwóch boków na zawartość szafki, zawsze masz klarowny obraz aktualnego stanu spiżarni. Ponadto, możesz dopasować rozmieszczenie koszy do określonych potrzeb i zapasów, zmieniając ich rozstawienie.
Organizacja przetoworów pozwoli na łatwy dostęp do produktów
© Peka
Jeśli chcesz uniknąć sortowania i ustawiania produktów w odpowiedniej kolejności pod względem częstotliwości ich używania, zaopatrz się w system, który pozwala na dostęp do żywności z każdej strony. Bez konieczności wyjmowania i przestawiania pudełek, aby dostać się do tego jednego potrzebnego w danym momencie. Rozwiązanie to sprawdzi się świetnie, gdy chcesz funkcjonalnie zagospodarować niewielką przestrzeń w zabudowie wysokiej. Możesz również zaopatrzyć się w cargo przeznaczone do nawet bardzo wąskiej wnęki o szerokości 15 cm. Dzięki temu najwęższe miejsce w kuchni możesz przekształcić w spiżarnię.
Nawet bardzo wąskie półki możesz zamienić w spiżarnię
© Peka
Mamy dla Ciebie porady na temat wyposażenia kuchni